Beatlesinfo.dk
Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        NyhederRingo Starr (Richard Starkey)
Trommeslager og "sanger"
Født d. 7. juli 1940

Forrige Beatle

Nste Beatle


Forsiden

Ungdommen:
Historien om The Beatles' trommeslager begynder trist. Ringo blev født i kvarteret Dingle, der var et af de fattigeste i Liverpool. Han er opkaldt efter sin far Richard Starkey, men blev senere kaldt Ringo Starr. Hans forældre blev skilt da han var tre år gammel og boede så med sin mor Elsie. Som barn havde Ringo et meget dårligt helbred og blev tit indlagt på hospitalet hvor han måtte blive i meget lang tid. Ringo var aldrig rigtig interesseret i skolen, og efter flere af langvarige hospitalsophold blev han i femtenårsalderen nødt til at forlade skolen da han ikke kunne følge med længere.
Hans mor havde i mellemtiden fundet sig en ny mand, Harry Gentle. Han købte et trommesæt til Ringo, og Ringo blev straks bidt af skifflemusikken og spillede fra 1956 i nogle forskellige lokale bands. Mest succes han fik han med bandet Rory Storm & The Hurricanes hvormed Ringo tog til spillestederne i Hamburg. Her mødte han The Beatles der også spillede dernede.
De blev gode venner, og da The Beatles fik tilbudt en pladekontrakt i 1962 fik de ligefrem Ringo ind i stedet for Pete Best da de syntes han passede ind, og produceren i øvrigt ikke havde brudt sig om Best.

Perioden i The Beatles:
Mange fans så i Ringo Starr en sand stakkel, der hverken spillede specielt godt trommer eller så særlig køn ud. Ringo blev derfor kendt som den morsomme beatle, der også var en udmærket skuespiller, og han havde faktisk en del personlige fans.
Forskellige musikanalytikere bekymrede sig for hvordan det skulle gå ham når The Beatles en dag blev opløst, for nogen sanger var han heller ikke, selvom han er husket for bl.a. Yellow Submarine og With A Little Help From My Friends der blev skrevet til ham af John Lennon og Paul McCartney. Sangskriver var han heller ikke selvom han i The Beatles dog skrev to mindre gode sange, Don't Pass Me By og Octopus's Garden. Hans trommespil var ikke vildt, men nærmere stabilt.
Når der skulle bruges nogle mere avancerede fills, kunne Paul godt finde på at overtage sættet. Paul var til tider meget ivrig for at komme med rettelser, og det fik Ringo en gang i 1968 for meget af og han meldte sågar de andre at han var færdig med The Beatles. Det var i en periode med flere interne stridigheder i gruppen. Efter nogle dag på en sydhavsø vendte han dog tilbage, eftersigende til en oppyntet trommesæt og nogle gruppemedlemmer der var meget glade for at se ham. Senere kort før splittelsen prøvede John og George at få Ringo ind som en slags mægler mellem dem og Paul, hvorpå Ringo gjorde et forsøg på at få dem på talefod igen. Det skulle dog ende uden succes.

Den efterflgende solokarriere:
Ringo var den første af beatlerne der kom med en solo-Lp, Sentimental Journey (1970). Lp'en fik et noget begrænset salg og Ringo fulgte den op med en jævn strøm af halv-ubetydelige albums i løbet af halvfjerdserne. Til gengæld spillede han nogle pæne filmroller.
I slutningen af firserne samlede han en række musikere og dannede Ringo Starr And His All-Starr Band, der spillede en række koncerter og udgav to Cd'er.

Ringo lever nu en rolig tilværelse og har for nylig udsendt Cd'en Choose Love og en bog med nogle af de postkort han har modtaget fra de tre andrer beatler.Senest opdateret: Maj '09


En klassiker:

Ringo Starrs rendyrkede hygge-fest album,
Ringo Starr And His All-Starr-band.

Pris: 139 kr.