John Winston Lennon
Forsanger og guitarist
Født d. 9. oktober 1940, Død d. 8. december 1980

Forrige Beatle

Næste Beatle

Forsiden
Ungdommen:
John Lennon var den anden ældste af The Beatles fire medlemmer, og var grundlæggeren af bandet. Johns far forlod ham da han var helt lille og hans mor fandt sig hurtigt en ny mand og valgte og lade lille John bo hos hendes noget ældre søster, Mimi.
Tante Mimi var en meget sød dame og hun prøvede så godt som hun kunne på opdrage John ordentligt. John udviklede sig dog til en ganske led karl, der gik rundt med sin egen fanklub i hælene, mens han mobbede alle der ikke mente det samme som ham eller som bare modsagde ham.
Lærerene var altid på nakken af ham, og det ikke ubegrundet. John var nemlig ubehøvlet og ikke særlig dygtig i skolen.
Da John blev omkring de 14 år kom han igen tættere på sin mor. Hun gav ham en guitar og lærte ham nogle enkelte akkorder og John blev straks begejstret, hans musikalske talent lærte ham en del selv og snart kunne John et par simple sange.
Nogle af Johns barndomsvenner har senere fortalt at det var utrolig godt at han havde fået den guitar at spille på, for kun gud måtte vide hvilket problem John kunne have blevet hvis ikke han havde haft musikken.

I 1957 dannede han et band sammen med sine venner, The Quarry Men kaldte de sig og John var selvfølgelig lederen, det var ved et kirkearrangement hvor The Quarry Men spillede at Paul McCartney mødte John første gang.
Den omkring to år yngre Paul så bandet og lagde mærke til hvor grimt de spillede og specielt forsangeren der stod og sang uden at kunne teksten, han fandt bare selv på noget efterhånden som de kom igennem nummerene, forsangeren var naturligvis John.
Efter "koncerten" gik Paul op bag scenen til dem og efter at havde stemt Johns guitar havde John så godt som optaget Paul i det der skulle udvikle sig til The Beatles. Efter grundskolen tog John på kunstakademiet Liverpool College Of Art, hvor han dog blev smidt ud to et halvt år senere, officielt pga. manglende talent.
I 1958 havde John mistet sin mor som han lige var blevet gode venner med, hun blev kørt over af en fordrukken politimand.
John valgte at hellige sig musikken ved at lade være med at starte på en anden uddannelse og sammen med The Quarry Men der skiftede navn til The Beatles tog han til Hamborg for at underholde tyskerne med deres musik for en meget dårlig løn og under kritisable vilkår.

Perioden i The Beatles:
I 1962 blev The Beatles opdaget af manden Brian Epstein, der blev deres manager, og det væltede de i berømmelse og penge.
John blev i 1963 gift med pigen Cynthia og sammen fik de et barn som John opkaldte efter sin mor Julia, da barnet var en dreng kom det til at hedde Julian. Typiske sange John skrev var, Help, Come Together, og All You Need Is Love. I 1968 mødte John japaneren Yoko som han giftede sig med. Efterhånden som flere og flere skænderier brød ud blandt The Beatles tog John sig mere tid til Yoko og i 1970 endte det med at beatlerne gik hvert til sit.

Den efterfølgene solokariere:
John dannede sammen med Yoko The Plastic Ono Band og spillede på amerikanske festivaler.
I 1971 udgav han sin solokarrieres bedste album, Imagine. På John fødselsdag i 1975 fødte Yoko barnet Sean og John droppede sin musikkarriere for en tid, til fordel for Sean. Først i november 1980 udgav han igen et album, Double Fantasy.
John nåede ikke at nyde sine flotte placeringer på hitlisterne i særlig land tid.

Resten af livet:
For den 8. december 1980 blev han skudt af galningen Mark David Chapman, der var en af Lennons største fans. Om aftenen den dag havde John signeret sit nye album til Mark uden for sit hus og John og Yoko var kørt over i et pladestudie. Da de kom hjem igen stod Mark der stadig.
Ham og John udvekslede et par ord, kun Mark ved nu hvilke, hvorefter John blev skudt i maven af ham. Da Yoko skreg til Mark hvad han dog havde gjort svarede han bare nærmest ligeglad: "Jeg har skudt John Lennon." John blev straks kørt på hospitalet men det var for sent, senere den aften døde han af blodtab. Hele verden blev grebet af sorg og efter en lang retssag blev Mark ikendt livstidsfængsling.

For nylig har der gået rygter om at Mark har søgt om prøveløsladelse, men efter at en komité havde kigget på sagen blev den (heldigvis) afvist. I år 2001 fik John Lennon en lufthavn opkaldt efter sig; Liverpool John Lennon Airport. Siden døden har Yoko jævnligt udsendt noget af Johns musik.
Senest opdateret: Oktober '04
En nyhed:

16 smukke akkustiske Lennon-perler,
Acoustic.

Pris: 89 kr.

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/beatlerne/john_lennon.php on line 50

Warning: include(http://www.beatlesinfo.dk/ansvar.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/beatlerne/john_lennon.php on line 50

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.beatlesinfo.dk/ansvar.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/beatlerne/john_lennon.php on line 50