Beatlesinfo.dk
Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        Nyheder


Interview med kæmpe McCartney-fan:
21-årig fan ramt af Macca-mania
Gå til Beatles-hjørnet
Af Peter Rugbjerg


Det ses ikke umiddelbart på overfladen, men 21-årige Kristian Lind fra Svendborg er en dedikeret fan af Paul McCartney og The Beatles langt ud over det sædvanlige. Beatlesinfo.dk har besøgt den unge fan.

At træde ind i Kristian Linds værelse må være som at besøge en teenager for fyrre år siden. Væggene er tilklistrede med plakater af The Beatles, John Lennon og ikke mindst Paul McCartney samt en enkelt af Jimi Hendrix. Og musiksamlingen indeholder udover deres sange stort set heller ikke andet bortset fra Rolling Stones selvfølgelig. Ny musik kan man høre i radioen, så i stedet for har Kristian en helt enorm samling med det helt store idol der for ham ikke bare hører hjemme i 60'erne. Ca. 40 VHS-videoer med optagne klip, 50 dvd-videoer der viser Paul McCartney på solo-scenen, med The Beatles og i fortæller/interview-rollen er sindrigt linet op.


21-årige Kristian Linds værelse kunne næsten være taget ud af tresserne.

Men det er intet i forhold til musiksamlingen der rummer ca. 150 Cd'er indeholdende sjældenheder, kasserede optagelser og selvfølgelig samtlige udsendte værker der står Paul McCartney på, både direkte og med synonym som eksempelvis The Fireman.
Mange har ligesom ham været fans af The Beatles og Paul McCartney i en fjorten års tid, men det er de færreste der i en så ung alder som Kristian Lind kan præstere en så lang fanhistorie i dag.

Det begynder nemlig allerede i en alder af 6 år hvor Kristian bliver betaget af The Beatles og især 1963-singlen I'll Get You, men der skal alligevel gå to år før den vilde udvikling der har gjort ham til en af landets største fans, fortsætter. Uden at vide at det er The Beatles, bliver han nemlig vildt fascineret af to klassiske udgaver af Lady Madonna og Let It Be, og da han finder ud af at bagmændene hedder John Lennon og Paul McCartney, starter en periode hvor Kristian i løbet af 2 måneder køber alle Beatles-albummene. Så hyppigt at sælgeren i pladebutikken til sidst morer sig over den nye fan der fast tropper op. Paradoksalt nok er John Lennon det største idol. "Jeg fik at vide at John Lennon var den bedste og stod for både fred og provokation. Han var ligesom lederen af gruppen." fortæller Kristian.

I en kort tid som Lennon-fan når Kristian at købe Lennon Legend-opsamlingen, men ved en børnefødselsdag i 3. klasse får den lille Lennon-fan en overraskelse da fødselsdagsbarnets far spiller Let It Be i en live-udgave fra Paul McCartneys koncertalbum Tripping the Live Fantastic, for McCartneys præstationer er i Kristians ører Lennons langt overlegne.
Fra dette øjeblik er interessen for alvor vagt, og Kristian begynder at læse nogle af de mange bøger der findes både om The Beatles og Paul McCartney.


Kristian Lind er fan udover det sædvanelige.

Her falder mange brikker på plads om beatlernes rolle i gruppen, og nu han erhverve sig værker fra McCartneys solo-tid. På den tid skuffer flere af Wings-albummene dog, men hver gang tilgiver lille Kristian McCartney; "han gjorde det jo så godt i The Beatles", som han siger. Paul McCartney begyndte mere kraftigt efter Wings-tiden at inkludere sine Beatles-værker i koncerternes setlister, og disse post-Beatles indspilninger er så fyldte af energi og rå stemmekraft at de til gengæld repræsenterer godt nyt for Kristian og giver nyt brændstof for Beatles-lidenskaben.

"Hvis jeg skal sætte ord på som begrundelse, må det være McCartneys personlighed og humor, hans drivkraft, impulsivitet, kreativitet, live-instinkt, musikalitet og eksperimenterende side, samt de populære klassiskere fra Beatles," forklarer han nu om årsagen.
"Lige for tiden kommer jeg til at oversætte de fleste ord, jeg hører, til engelsk for at finde en McCartney-sang hvor de er med," fortsætter han. Der er ingen tvivl om at eks-beatlen betyder ekstremt meget.

I skolen bliver Kristian kendt som Beatles-Kristian, især omkring 6. klasse hvor fascinationen topper, og han kender da også enhver Beatles-sangs nøjagtige placering på albummene, ligesom området er emne i diverse skoleprojekter.
I 10. klasse begynder Kristian på musikefterskolen Ollerup Efterskole hvor kammeraterne nu interesseret accepterer hans mani for den gamle hitgruppe, og blandt de mange musikelskende elever er der sågar også andre Beatles-fans. Fra denne tid af tager interessen internationale dimensioner da han gennem Macca-Central på nettet møder nye ekstreme McCartney-fans der næsten chokerer ham ved at vide endnu mere.
Kristians indgående kendskab til Maccas stemme har gjort ham i stand til at tidsbestemme koncertoptagelser med relativt få års nøjagtighed, f.eks. er forskellen mellem 1979-McCartney og 1989-McCartney meget markant ifølge Kristian, hvor McCartney lyder meget rocket og rå mens stemmen er blevet blødere, og i øvrigt bedst, i 1989 på de ellers samme sange.


Samlingen dækker de fleste kuk McCartney har sagt til en mikrofon... Her lidt af den.

Især tydelig er den forandring stemmen har taget de seneste ti år til en mere ældre stemme, men Kristian Lind er dog alligevel meget begejstret især for det seneste solo-udspil Memory Almost Full der rangerer som 2. bedst efter Tug of War. Et album hvor Stevie Wonder også gav en hånd med, og holdningen er da også at McCartney er bedst med en samarbejdspartner. Når det ikke kunne være Lennon, klarer Elvis Costello det som på Flowers in the Dirt godt, mens tommelfingeren vender nedad for både Michael Jackson og Wings-partneren Denny Laine. Foreløbig har Kristian været til McCartneys seneste to danske koncerter, hvor han i Horsens opnåede at idolet gav ham en kommentar til en gul kasket under Yellow Submarine. Kristian er overbevist om at McCartney vil gæste Skandinavien ved næste turne, og han er helt med på at vente på den udødelige legende.
Paul McCartney har selv sammenlignet The Beatles' udødelighed med Mozarts, og med nye store fans som Lind lader det til at gruppen i hvert fald har lidt flere år at leve på.


Se også
Kristian Linds webside om Paul McCartney: mccartney.dk

Senest opdateret:
August '07

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål om The Beatles osv.
Beatlesinfo.dk fraskriver sig ethvert ansvar for hændelser opstået som følge af brugen af siden.
Fra Beatles-nyhederne:

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/faninterview.php:119 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/beatlesinfo.dk/public_html/faninterview.php on line 119