Beatlesinfo.dk

Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        Nyheder

A Hard Day's Night

Udgivet i Danmark d. 18. august 1964
  -i England d. 10. juliBrugernes bedmmelse: (klik for at give dine stjerner)


Den tredje LP med The Beatles, A Hard Days Night, er faktisk den eneste af The Beatles' tolv originale albums der udelukkende består af sange skrevet af John Lennon og Paul McCartney.

Den første halvdel af sangene på A Hard Days Night er med i beatlernes film af samme navn (for nylig genudgivet på DVD).
Ligesom de to første LP'er strøg denne også lige ind på bl.a. den engelske hitliste og beholdt førstepladsen helt indtil midten af december hvor The Beatles' fjerde album, Beatles For Sale, afløste den.

Hvor McCartney havde været meget sangproduktiv på de to første albums, var John faktisk ophavsmanden til hele 10 ud af de 13 sange på albummet.

Albumsanalyse:
Det er Johns A Hard Days Night der indleder albummet. Som det allerede var traditionen, sang forfatteren til sangen praktisk talt altid for hvilket John her også gør selvom han dog måtte overlade Paul B-stykket da det lå for højt for ham.
Næste nummer, I Should Have Known Better, ligger dybere, så her synger John hele partiet. Igen på den smukke og eftertænksomme If I Fell synger John for mens George og Paul på den klassiske Beatles-facon agerer kor. Først på fjerde sang, I'm Happy Just To Dance With You, brydes sporet, da Lennon skænkede George Harrison hovedstemmen.
Det kan påstås at McCartney med de flotte sange Can't Buy Me Love og Things We Said Today til gengæld for Lennons produktivitet var mere kvalitativ, og Things We Said Today har ofte været fremhævet som en B-side der ligeså godt kunne være blevet A-side sådan som A Hard Day's Night gik hen og blev.

Senest opdateret:
September '09


Side 1:
A Hard Day's Night
I Should Have Known Better
If I Fell
I'm Happy Just To Dance With You
And I Love Her
Tell Me Why
Can't Buy Me Love

Side 2:
Any Time At All
I'll Cry Instead
Things We Said Today
When I Get Home
You Can't Do That
I'll Be Back

Alle sangene kan kbes enkeltvis p iTunes for 10,00 kr. eller prvelyttes.

Se i iTunes nu.