Beatlesinfo.dk
Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        Nyheder

Magical Mystery Tour

Udgivet i Danmark d. 27. november 1967
  -i England d. 4. novemberBrugernes bedmmelse: (klik for at give dine stjerner)


På grund af en sløv indsats sommeren igennem samt en hvilen på Sgt Pepper-albumets laurbær havde hverken Lennon, McCartney eller Harrison nogle hits i lommerne som det ellers var kutyme for Beatles når indspilningerne til det næste album skulle begynde.
Og så kom der også TV-serien: Efter manager Brian Epsteins død havde Beatles så småt mistet fokus, og mens Lennon stille dejsede hen i narkotiske tåger, påtog Paul sig opgaven om at holde sammen på gruppen, her ved at arrangere indspilningen af en Magical Mystery Tour TV-serie, krydret med Beatles-sange.
Denne tv-serie skulle foregå ombord på en bus, som man derfor lejede til formålet. Med som passagerer var beatlerne, sammen med nogle mindre skuespillere, som så besøgte forskellige steder i England. Den helt præcise handling står hen i det uvise, og sandsynligvis bar det en stor del af grunden til seriens fiasko. Både fans og kritikere skreg da den blev vist, først i sort/hvid siden farve, i julen 1967. De nye sange til serien rækkede kun til en Ep-udgivelse (kortere spilletid end Lp'erne), men i USA lagde man nogle af The Beatles' seneste singler (Penny Lane/Strawberry Fields samt All You Need Is Love/Baby You’re A Rich Man) sammen med Magical Mystery Tour og man kunne derved alligevel lave en hel Lp.

Albumsanalyse:
Pauls The Fool On The Hill og Hello, Goodbye, samt Johns I Am The Walrus er albummets mest solide sange. Meget forskellige er de, men alle tre i dag meget respekterede. De står kvalitetsmæssigt i kontrast til Your Mother Should Know, Flying og George Harrison-bidraget Blue Jay Way som derimod er mindre stærke, men eksperimenterende sange, der forklarer, hvorfor det kan diskuteres, om Beatles overhovedet skulle have udsendt Magical Mystery Tour-’blandingen’.

Senest opdateret:
April '11


Side 1:
Magical Mystery Tour
The Fool On The Hill
Flying
Blue Jay Way
Your Mother Should Know
I Am The Walrus

Side 2:
Hello Goodbye
Strawberry Fields Forever
Penny Lane
Baby You're A Rich Man
All You Need Is Love

Alle sangene kan kbes enkeltvis p iTunes for 10,00 kr. eller prvelyttes.

Se i iTunes nu.