Beatlesinfo.dk
Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        Nyheder

       1966
1957              1962              1964              1966              1968              1970
   oversigt              1960              1963              1965              1967              1969              

       
Stop af turneerne
The Beatles' turneer forløb så hæsblæsende at man i 1966 besluttede aldrig at lave flere.
Værst gik det for sig på Filippinerne. John drog også en uheldig sammenligning mellem Beatles og Jesus.

George Harrison giftede sig med den populære model Pattie Boyd den 21. januar hvilket blev en begivenhed som John Lennon og Ringo Starr gik glip af, fordi de var på ferie i Spanien.

"Vi er mere populære end Jesus"
Hjemvendt var de to dog da John i The Evening Standard (4. marts) blev citeret for at sige, at The Beatles var blevet "mere populære end Jesus". John havde ydermere udtalt at han ikke vidste hvad der først ville forsvinde - kristendommen eller The Beatles, og disse udtalelser skabte naturligvis røre, så radiostationer i flere lande stoppede al afspilning af The Beatles' musik.
Senere på året blev udtalelsen bragt uden for sammenhæng i en amerikansk avis, og nu blev The Beatles truet på livet mens bestemte kristne grupper gik i gang med at afbrænde Beatles-Lp'er i protest. Journalisten Maureen Cleave, som Lennon oprindeligt havde talt med, forsøgte at forklare at John ikke havde sammenlignet The Beatles med Jesus, men blot havde observeret at Jesus stod så svagt at mange mennesker kendte Beatles bedre, men først da Lennon kort før The Beatles' Amerika-turné undskyldte og forklarede hvordan hans udtalelser hang sammen blev The Beatles atter accepteret hos de fleste.
I april begyndte Beatles optagelserne til albummet Revolver og i maj gav gruppen hvad der skulle blive deres sidste koncert hjemme i Storbritannien (ser man bort fra den på taget af Apple-bygningen i 1970). George mødte i juni den indiske sitar-mester Ravi Shankar, der lærte ham mere om brugen af det gamle indiske instrument og George var øjeblikkeligt begejstret og sitaren begyndte at smitte kraftigt af på hans musik.

Den filippinske turné/katastrofe
Til deres store fortrydelse tog The Beatles i juli på turné på Filippinerne hvilket blev en meget voldsom oplevelse og en væsentlig faktor i deres efterfølgende beslutning om at stoppe turnéerne. Deres fly var knapt nok landet før John, George, Paul McCartney og Ringo, uden at ane hvad der skulle ske, blev eskorteret til en lokal millionærs privatfest, og da gruppen på deres fridag ikke ville møde præsidentfruen og derfor blev truet på livet af en opildnet lokalbefolkning, kæmpede man sig til lufthavnen og forlod landet med stort besvær og på et hængende hår.

Sidste turné
Gruppens sidste turné løb af stablen i løbet af august (sidste koncert var i San Francisco). Beslutningen om at stoppe koncerterne blev taget da især George ikke orkede al postyret og presset. Modsat nogles forudsigelser fortsatte gruppen dog på trods, i stedet fik man nu bare mere tid til at lave musik, og gruppens næste album Sgt Pepper, oser da også langt væk af musikalsk overskud.
Optagelserne begyndte sidst i november efter et efterår hvor beatlerne havde brugt tiden til egne formål, Lennon deltog fx i filmen How I Won The War og Paul skrev et soundtrack til filmen The Family Way.
Senest opdateret:
April '07


1966 i overskrifter:

B-52-bombefly taber 3 brintbomber ved ulykke
Sovjet udviser samtlige kinesiske studerende
Produktionen af DKW-biler ophører