Beatlesinfo.dk
Udgivelser                        Beatlerne                        Historien                        Nyheder

       1962
1957              1962              1964              1966              1968              1970
   oversigt              1960              1963              1965              1967              1969              

       
Pladekontrakt og manager skaffes
Da The Beatles kom hjem fra Hamburg, havde de alle en fornemmelse om at noget stort var i gære. Og i slutningen af 1961 fik de endda deres egen manager...

The Beatles havde været backinggruppe for det halvkendte engelske navn Tony Sheridan, og efter en gyselig turne havde de sammen udsendt en plade, My Bonnie. Det var den, en ung engelsk teenager var trådt ind i Brian Epsteins pladebutik NEMS for at købe. Brian kendte ikke umiddelbart LP'en, men fandt ud af at den "tyske" backinggruppe The Beatles, spillede få hundrede meter derfra.
Af ren og skær nysgerrighed gik han i sin frokostpause hen på The Cavern, der var blevet The Beatles stamspillested. Her så han dem og blev fascineret med samme. Da han efter showet hørte, at de ingen manager havde, trådte han straks til, og det var The Beatles ganske tilfredse med.
I løbet af 1962 gik Brian, der i forvejen var manager for andre lokale grupper, i gang med sine ideer om at skaffe The Beatles gruppe en pladekontrakt. Derfor indspillede de et såkaldt demobånd som Brian skulle bruge for at skaffe dem en samtale hos pladeselskaberne. The Beatles' bånd blev desværre ikke videre vellykket hvilket gjorde arbejdet for Brian endnu mere besværligt, for pladekontrakter var ikke noget selskaberne bare strøg om sig.
Det store selskab Decca inviterede alligevel The Beatles til prøveindspilning den 1. januar 1962! Her indspillede de omkring femten sange, men en måned senere kunne Decca melde Brian at "guitargrupper desværre var på vej ud"! - Decca ville derfor ikke udgive The Beatles. Brian prøvede andre steder og til sidst lovede en af hans venner ham at skaffe tid hos chefen for Parlophone, George Martin, der også var selskabets producer. Parlophone var et lille pladeselskab, eget af EMI, og på grund af dets ringe indtjening var det i fare for at blive lukket.


The Beatles troede at Brian havde sikret dem kontrakten, så de pjattede og tog det meget med ro da de snakkede med Martin. De skulle indspille nogle sange og bagefter snakke lidt om ambitioner osv.
George Martin har senere fortalt at han tog The Beatles for deres humor og stemning. Det var i hvert fald ikke deres talent der gjorde udslaget. Specielt trommeslageren Pete Best, var ifølge Martin ikke egnet til studieoptagelser, men da Brian i stedet headhuntede den jævnaldrende Ringo Starr fra lokalgruppen Rory Storm & the Hurricanes, var grundlaget for en pladekontrakt på plads.
Således blev Pete smidt ud af bandet og han betegnes senere som den uheldige beatle, for Beatles var meget tæt på deres berømmelse. Nogle mener at George Martin havde følt sig nødt til at tage The Beatles fordi de var en slags sidste chance for at redde Parlophone og dermed hans job.

Man må sige at The Beatles reddede Parlophone der nu faktisk er et større firma der bl.a. har kontrakt med Kylie Minogue og Coldplay.
George Martin mente at The Beatles skulle udsende nogle cover-versioner da han ikke brød sig om Paul McCartney og John Lennons komposition, Love Me Do. Han foreslog i stedet at de indspillede en cover-version af How Do You Do It, hvilket The Beatles på alle måder afslog. Deres fans i Liverpool ville grine af dem hvis de kom tilbage med sådan en indspilning. Så de indspillede begge sange, dog med Ringo på tamburin og en studietrommeslager ved trommerne og det blev naturligvis Love Me Do, der blev udsendt og på hitlisten klarede den sig faktisk udmærket, selvom den aldrig nåede top 10.
Senest opdateret:
Juli '06


1962 i overskrifter:

Sovjet opstiller (og nedtager) kernevåben på Cuba
Marilyn Monroe dør
Sunday Times udsender første avis i farver

Vidste du?

...at John Lennon returnerede sin MBE-orden til den britiske dronning i protest mod Vietnamkrigen?